since 1994...tijd voor vakantie

Kantoor: Annie Romeinplein 50 - 1103 JL - Amsterdam ZO -  Telefoon: 020-6002024 - Mob 06-49320100
  Ghabiang Travel


Vanuit Nederland:
KLM / SLM
Vanuit Suriname:
    KLM / SLM
   
Pakketreizen
       Hotels
  

Vakantiehuizen

Reisverzekeringen
autoverhuur
Binnenlandse trips
Groepsreizen
 
  Boekingsvoorwaarden
 
  Links

FAQ


 Tourprogramma's

 

Eendaagse excuries:

 

Tarieven en voorwaarden zijn onder in deze pagina te vinden

 

1.Paramaribo Stadstour


Maak kennis met de bijzondere binnenstad van Paramaribo via onze citytour. Paramaribo is Suriname's grootste stad. De stad staat vol historische monumenten. Samen met onze gids wandelt u door de straten van Paramaribo,waar u vele gebouwen uit het koloniale verleden tegen komt, zoals de houten Sint Petrus en Paulus kathedraal en het presidentieel paleis. Deze gebouwen hebben allemaal een eigen bijzondere geschiedenis en uniforme - en symmetrische bouwstijl. De historische waarde van deze bouwstijl heeft als resultaat, dat een groot gedeelte van Paramaribo is opgenomen op de internationale lijst van het werelderfgoed van UNESCO. We brengen een bezoek aan de Centrale Markt waar u kennis kunt maken met de diversiteit aan fruit, groenten, kruiden, en overige waren die Suriname te bieden heeft. De gids vertelt u alles over de Surinaamse keuken en misschien mag u zelfs hier en daar wat proeven! We bezoeken daarna de Keizerstraat waar de Moskee en de Synagoge naast elkaar staan. Zo komt u alles te weten over de multiculturele samenleving in Suriname. Fort Zeelandia ontbreekt ook niet tijdens onze Citytour. Op deze plaats hebben vele historische gebeurtenissen plaatsgevonden waar onze gids u alles over zal vertellen. Tijdens deze interessante Citytour komt u een heleboel te weten over Paramaribo, de multiculturele samenleving en de bijzondere Surinaamse keuken. 

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel naar de start van de Citytour en v.v.
 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken
 • een ervaren Nederlandstalige gids

De citytour kan ook worden geboekt met lunch en drankjes en per auto en in combinatie met een rondvlucht boven Paramaribo.

 

 

 

 

 

 

2.Brownsberg


Midden in het regenwoud ligt de 500 meterhoge Brownsberg. Dit natuurpark is biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en het Brokopondo-stuwmeer.

Brownsberg is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo, op ongeveer 130 km ten zuiden van Paramaribo. Het natuurreservaat beslaat ruim 12.000 ha en biedt ruimte aan een bijzondere flora en fauna. Er zijn diverse medicinale planten te vinden die men op traditionele wijze gebruikt bij verwondingen of ziekte. De meeste dieren komt u tegen bij zonsopkomst en zonsondergang. De Brulapen laten meestal wel van zich horen en misschien ziet u een wild hert of Pakira (bosvarken). Hoog in de boomtoppen vindt u honderden verschillende soorten tropische vogels en ´s avonds zult u de vele insectensoorten tegenkomen die vaak afkomen op licht.

Vanuit Paramaribo rijden we na Paranam over de bekende Afobakkaweg, richting Brownsberg. Aangekomen op de berg kunt u genieten van de schitterende omgeving en wandelen we naar het ruim 500 m hoge Mazaroni-plateau. Hier heb je een schitterend uitzicht op het stuwmeer, dat is ontstaan door de Afobakkadam te plaatsen in de Surinamerivier. Voordat de dam gebouwd werd was het gebied van het meer bewoond. De meeste mensen zijn verhuisd naar de zogenaamde transmigratiedorpen in Brokopondo en andere gebieden in het Boven-Suriname gebied. In het meer zijn resten van boomstammen nog zichtbaar, die zorgen voor een bijzonder beeld. Op Brownsberg maken we een wandeling naar een van de 4 watervallen. De wandelpaden daar lopen dwars door het schitterende regenwoud over heuvels, maar vergen toch bij de klim en afdaling wel een goede conditie. Tussen de wandelingen door genieten we van een lekkere lunch. ‘s Avonds kunt u genieten van een heerlijke Surinaamse maaltijd bij een mooie zonsondergang en een concert van brulapen op de achtergrond. We slapen in lodges van Brownsberg. De volgende ochtend genieten we van de mooie zonsopkomst en een lekker ontbijt. Na het ontbijt is er tijd voor een boswandeling of een bezoek aan één van de overige watervallen. Na de lunch vertrekken we voor de terugkeer naar Paramaribo.

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Brownsberg v.v.

 • overnachting op Brownsberg

 • alle maaltijden

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

 • entreegelden

 Deze tour is ook mogelijk als dagtour of in combinatie met Stone Island en Jaw Jaw.

 

 

 

 

3. Paratour & Vlindertuin 

De Paratour leidt ons door het mooie district Para, gelegen ten zuiden van Paramaribo. Para staat vooral bekend om de mijnbouwindustrie en om de recreatieve functie. Het gebied heeft een wisselend landschap met savannes, bossen, kreken en rivieren. Er zijn dan ook diverse vakantieoorden waar menig Surinamer zijn vertier zoekt tijdens de vakanties. Colakreek is één van de vele recreatieoorden in het gebied. De naam is ontleend aan de kleur van het koele en verfrissende water, die veroorzaakt wordt door de afvallende bladeren en een cola-achtige kleur heeft. In het Paragebied wonen voornamelijk de nakomelingen van de slaven, de Marrons. Tijdens de tour zult u langs enkele Marrondorpjes rijden. In het verleden hebben zich een groot aantal Joodse plantagehouders gevestigd in het gebied. Dit kunt u merken aan namen van de plantages (Hebron & Bersaba), waarvan u de restanten soms nog kunt bezichtigen. Ook is er hier en daar een glimp op te vangen van de spoorlijn, die tijdens de goudkoorts in de koloniale tijd liep tussen Paramaribo en Brownsweg. Onverwacht was hierbij een belangrijk tussenstation.

De Paratour vertrekt ´s morgens richting Lelydorp. Hier brengen we een bezoek aan een bijzondere vlinderkwekerij, genaamd de “Vlindertuin”. We krijgen een uitgebreide rondleiding en maken het hele indrukwekkende proces mee van cocon tot vlinder. We vervolgen onze weg om een stop te maken bij een houtsnijwerkplaats. Hier worden uit o.a. boomstammen allerlei prachtige voorwerpen gemaakt . We vervolgen onze weg met een bezoek aan de pottenbakkerij te Meursweg. De tour voert ons verder naar een botanische tuin. Hier krijgen we een rondleiding door een mooie tropische tuin met inheemse en uitheemse bloemen en planten. Een mooie afsluiting van deze tour en keren terug naar Paramaribo.

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar de vlindertuin per auto of bus v.v.
 • een heerlijke Surinaamse lunch
 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken
 • een ervaren Nederlandstalige gids
 • de entreegelden

Deze tour kan ook worden geboekt in combinatie met het recreatieoord Colakreek.

 

 

 

 

 

 

4. Commewijne boottocht

 Bij deze boottocht brengt u een bezoek aan het district Commewijne, bekend om de vele historische plantages. We vertrekken ’s morgens vanuit Leonsberg, waar we met een traditionele boot oversteken naar Nieuw- Amsterdam. Hier bevindt zich een historisch openluchtmuseum. Het museum bestaat o.a. uit een Fort. Het fort is in 1734 gebouwd door Nederlandse kolonisten op deze strategische plaats waar de Suriname- en Commewijnerivier samenvloeien met zicht op de Atlantische Oceaan om zo de achterliggende plantages te kunnen beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden. U krijgt een rondleiding op het complex en we varen vervolgens verder naar de voormalige plantage Rust & Werk. Hier bevindt zich een pittoresk vissersdorpje en restanten van de oude koloniale koffie- & suikerplantages. We maken kennis met de eenvoudige leefwijze van de nakomelingen van de contractarbeiders, die er nog steeds wonen. Het hoogtepunt van deze boottour is de prachtig gerestaureerde plantage Fredericksdorp. Op deze voormalige koffieplantage krijgt u een rondleiding, waardoor u een indruk krijgt, hoe het leven en de plantage er in de koloniale tijd moet hebben uitgezien. Geniet van de mooie omgeving en de rust. Op de terugweg stopt u nog even bij de plantage Johan-Margaretha,. Momenteel worden er op deze plantage diverse gewassen geteeld door landbouwers, waaronder cassave, bananen / bacoven en pepers.

 

Aan het einde van de middag varen we terug van de de Commewijne in de Surinamerivier naar Leonsberg, waarbij u onderweg misschien wel verrast wordt door een bezoekje van de dolfijnen!

 

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Leonsberg v.v.

 • een boottocht vanaf Leonsberg langs de verschillende plantages

 • een heerlijke Surinaamse lunch

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

 • de entreegelden

Deze plantagetour is ook uitvoerbaar per fiets of  auto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Commewijne peperpot fietstour 

Peperpot is een plantage aan de overkant van de Surinamerivier, niet ver van Paramaribo. Het is geen peperplantage, zoals u misschien zou denken! De plantage is begin 19e eeuw door de familie Jansen aangelegd als koffie- en cacao plantage. Op het fabriekscomplex staan er twee plantage woningen, nl een koffieloods (die momenteel wordt opgeknapt) en een koffie- en cacaofabriek. De productie werd voortgezet tot 1996. Er is ook een kampong met arbeiderswoningen die door Javanen bewoond worden, hoewel de mensen elders werk hebben gevonden. U kunt de koffie- en cacaobomen nog herkennen, die inmiddels begroeid zijn met bromelia’s, orchideeën en klimplanten. De dieren hebben weer bezit genomen van het gebied. Peperpot is populair bij vogelliefhebbers, maar als u geluk hebt, kunt u ook doodshoofdaapjes, capucijner apen en sapakara’s (reuzen hagedissen) tegenkomen op een van de paden die dwars door de plantage zijn aangelegd.

Afstand: circa 20 km.
Aantal uren fietsen: 4-5 uren over voornamelijk zand- en deels over geasfalteerde wegen
Moeilijkheidsgraad: normaal

Inbegrepen in deze tour:

 • de fietsen

 • de overtochten met de boot v.v.

 • een heerlijke Surinaamse lunch

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

 • de entreegelden

 

 

 

 

 

6.Jodensavanne & Blakawatra

Ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Paramaribo, aan de rechteroever van de Surinamerivier, ligt Jodensavanne, een voormalige Joodse nederzetting. Deze historische plaats is genoemd naar de Joden die de inquisitie in Europa rond 1650 ontvluchtten en zich in dit savannegebied vestigden. Het gebied rond Jodensavanne was erg gunstig, de heuvel bood goed uitzicht op de omringende plantages en er waren twee waterbronnen aanwezig, waarvan men zei dat er één geneeskrachtige werkingen had. Lange tijd was Jodensavanne het centrum van de Joodse gemeenschap in Suriname. De Joden hadden diverse plantages waar onder andere suikerriet werd verbouwd. De plantages kregen Bijbelse namen zoals Hebron en Bersaba. Mede door een brand in 1832 die de nederzetting grotendeels verwoestte, verliet de bevolking deze plaats en trok naar Paramaribo. De ruïnes van de oudste Joodse synagoge op het Amerikaanse continent, zijn nog steeds zichtbaar in dit voormalig Joodse dorp, evenals de begraafplaats. Tijdens deze tour rijden we via de Afobakkaweg, naar Jodensavanne. Onderweg passeren we een aantal Inheemse dorpen en bij het plaatsje Carolina steken we de rivier over. Tijdens de tour krijgt u een uitgebreide rondleiding langs de vele ruïnes. De gids vertelt u over het beroemde en rijke verleden van de ooit zo welvarende plantage.

We bezoeken de oude begraafplaats, de moskee en de overige ruïnes. Na Jodensavanne wordt de tour vervolgd naar het recreatieoord Blaka Watra, nabij het Indiaanse dorp Redi Doti. Het oord was van de toenmalig premier Jopie Pengel. Na zijn dood is het oord opengesteld voor het publiek. Men kan zwemmen, relaxen of boswandelingen maken. Het water in de kreek is verkwikkend en vol mineralen en heeft een donkere cola-achtige kleur. Lunch wordt ter plekke geserveerd waarna u heerlijk kunt relaxen in het snel stromend water van de kreek.

 

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Jodensavanne & Blaka Watra v.v.
 • een heerlijke Surinaamse lunch
 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken
 • een ervaren Nederlandstalige gids
 • de entreegelden

Deze tour kan ook worden geboekt in combinatie met een overnachting in het recreatieoord Overbridge aan de Surinamerivier. 

 

 

 

7.Santigron

Santigron is gelegen aan de Saramaccarivier en betekent letterlijk zand (santi) grond (gron).

Het ligt op 45 minuten rijden van Paramaribo en is het enige Marrondorp dat met de auto te bereiken is. De voornaamste reden hiervan is, dat Santigron gesticht is na de afschaffing van de slavernij en het daardoor niet meer nodig was de dorpen te bouwen in het ondoordringbare binnenland. Er wonen ongeveer 1500 tot 2000 mensen in het dorp onder leiding van de Granman (stamhoofd). Er wonen diverse marronstammen in verschillende dorpen in Suriname, maar de grootste groep wordt gevormd door de Saramaccaners. Tijdens deze tour maakt u kennis met de levenswijze van de Marrons. In het dorp krijgen we een rondleiding en komen we alles te weten over de geschiedenis van het dorp, het cultuurrijke en het gewone dagelijkse leven van de Marrons. We ontmoeten de dorpelingen en bezoeken de school, de kerk, de diverse offerplaatsen en het centrale plein. Na de rondleiding wordt u getrakteerd op een overheerlijke Surinaamse lunch. Na het eten heeft u de gelegenheid om even te relaxen in een hangmat, een interessante boswandeling te maken, waarbij een gids u alles vertelt over de natuur of om een heerlijke verfrissende duik te nemen in de rivier. ‘s Middags verzorgen de lokale kinderen een culturele dansvoorstelling en kunt u de bijzondere souvenirs bewonderen, waaronder het houtsnijwerk dat door de dorpelingen gemaakt wordt. Kortom een bijzondere dag waarbij u kennismaakt met de Marrons.  

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Santigron v.v.
 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken
 • een heerlijke Surinaamse lunch
 • een ervaren Nederlandstalige begeleider

 

 

 

8. Sunset & Dolphins

Aan het einde van de dag kunt u heerlijk uitwaaien op de rivier tijdens deze drie uur durende ontspannen boottocht. We gaan op zoek naar dolfijnen, eten lokale snacks bij één van de plantages en genieten van de adembenemende zonsondergang. Tijdens deze tour gaat u op de Surinamerivier met een traditionele tentboot op zoek naar dolfijnen. Onder het genot van een consumptie genieten we van de wind en het uitzicht, terwijl de kapitein op de horizon afspeurt op zoek naar de dolfijnen. Zijn expertise heeft hij opgebouwd in de 13 jaar dat hij te maken heeft met deze dieren. Hij ziet ze dan ook vaak al tijden voor iemand anders ze kan ontdekken. Soms komen de dolfijnen nieuwsgierig dichtbij en als je hun kleine oogjes boven het wateroppervlakte even naar je ziet schitteren in het voorbijgaan, is de kans groot dat ze zin hebben om te komen spelen.

Het is een leuke belevenis om de dolfijnen in het wild te kunnen zien en ondertussen geniet u van de rustgevende middag op de Surinamerivier.

 

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer per boot van Leonsberg - Surinamerivier v.v.
 • ervaren Nederlandstalige gids
 • drie consumpties (ook alcoholisch)
 • snacks en hapjes

 

 

 

 

9. Warappakreek

Deze tour brengt u naar de verborgen Warappakreek in het district Commewijne. Op deze dag kunt u genieten van de prachtige natuur, de vele vogelsoorten en de indrukwekkende verhalen over de geschiedenis van de diverse plantages.

Vanuit Paramaribo vertrekt u per bus naar het plaatsje Alkmaar, gelegen in het district Commewijne.  Hiervandaan varen we met de boot over de Commewijnerivier naar de plantage Bakkie, hier bezoeken we het kleine privé museum. Het museum heeft een imposante collectie opgebouwd met daarin oude flessen, prenten en kaarten, schilderijen en overige gebruiksvoorwerpen. Ook kunt u belangrijke documenten zoals de Akte van Erkenning van Suriname (25 november 1975) en de Wet Afschaffing Slavernij bekijken. Daarna volgt een rondleiding over plantage Bakkie. terwijl in het kort de geschiedenis van deze plantage wordt verteld.   Het volgende bezoek is aan het staatsbedrijf Alliance, vroeger een bloeiende plantage. Op deze citrus plantage maken we een wandeling langs de oude directeurswoning, de sluis en de huisjes van de “contractors”. 

Na de indrukkende verhalen over de geschiedenis van de plantages varen we per boot door de Warappakreek. 
De kreek mond uit in
het kanaal, dat ooit door slaven is uitgegraven en het is in de decennia daarna verlaten en dichtgeslibd. Hierdoor heeft de natuur ongestoord haar gang kunnen gaan en een prachtige omgeving ontworpen. Langs de kreek liggen diverse fundamenten en restanten uit de slavernijperiode. Zo stonden er vroeger een suikerfabriek die op stoom gedreven werd, sluizen en ringdammen en een oude kameelbrug. Op de ringdammen zijn de restanten van de aangeplante giftige en stekelige cactusplanten nog terug te vinden, die speciaal werden geplant om te voorkomen dat de slaven weg zouden vluchten van de plantages. 
Het gebied is ook een waar paradijs voor veel verschillende vogelsoorten, waaronder de rode ibis. De kreek mond uit in de Atlantische Oceaan, waar er een prachtig zandstrand aanwezig is. Op het strand waar ook vaak veel vogels te zien zijn, staat een birdwatching cabine.

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer per bus van Paramaribo - Alkmaar v.v.
 • het vervoer per boot van Alkmaar - Warappakreek v.v.
 • ervaren Nederlandstalige gids
 • non-alcohloische dranken
 • snacks en fruit
 • een Surinaamse lunch

 

 

 

 

 
TARIEVEN EN TARIEFSVOORWAARDEN EENDAAGSE EXCURSIES ZOMER 2011  
Tarieven zijn p.p. in euro's (exclusief reserveringskosten) en geldig van 01 april 2011 t/m 31 oktober 2011  
             
Naam Duur Vertrekdagen Lunch Min. Deelname prijs  
Paramaribo Stadstour 1/2 dag ma t/m za exclusief 2 25  
Paratour met Vlindertuin 1 dag dagelijks inclusief 2 75  
Commewijne Plantages Boottocht 1 dag dagelijks inclusief 2 90  
Santigron 1 dag dagelijks inclusief 2 95  
Plantage Peperpot Fietstocht 1 dag dagelijks inclusief 2 65  
Bataviatour 1 dag dagelijks inclusief 2 120  
Brownsberg 1 dag dagelijks inclusief 2 115  
Jodensavanne & Blaka Watra 1 dag dagelijks inclusief 2 110  
Dolfijnentour  1/2 dag wo, zo *** 2 35  
Bigi Pan**(in Bigipan autotour) 1/2 dag dagelijks inclusief 2 35  
Warappakreek Boottocht 1 dag do, zo inclusief 2 75  
Berg & Dal 1 dag dagelijks inclusief 2 145  
Alle excursies met Nederlandssprekende gids      
De Paramaribo Stadstour vertrekt vanaf Purity Tours & Services    
De Dolfijnentour boottocht vertrekken vanaf Leonsberg.     
De Warappakreek tour vertrekt vanaf T' Vat of hotel Krasnapolsky.     
Bij de overige tours worden de gasten opgehaald bij hun hotel in Paramaribo  
** De excursie Bigi Pan vertrekt vanaf hotel Residence Inn, Nieuw Nickerie
***  exclusief lunch doch incl. snacks  
Baby's 0 t/m 1 jaar gratis; Kinderen 2 t/m 11 jaar 50% korting    

 

 
 

 

Meerdaagse Tours.

 

Anaula Nature Resort

 

Anaula Nature Resort is gesitueerd midden in het woongebied van de Saramaccaners aan de boven Surinamerivier. De Saramaccaners zijn de grootste Marronsamenleving in Suriname. Anaula is een vakantieoord niet ver van een aantal Saramacaanse dorpen zoals Nieuwe Aurora. Anaula Nature Resort is gelegen op 190 km van de hoofdstad Paramaribo. Het resort is een elf hectare bosrijk eiland in de Boven-Surinamerivier, aan de voet van de Ferulassivallen. 

Het resort is zowel per bus alsook per vliegtuig te bereiken. Per vliegtuig reist u in ongeveer een uur naar Anaula. Het Boven- Suriname gebied staat bekend om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven.

Tijdens deze tour zult u genieten van de schitterende natuur van het Amazonegebied. In de vele stroomversnellingen kunt u heerlijk zwemmen of genieten van een natuurlijk bruisbad. Tijdens de leerzame boswandelingen zult u kennis maken met de medicinale krachten van de planten die in het Amazonegebied groeien. Ook is dit een gebied waarbinnen zich heel veel heeft afgespeeld tijdens de periode van de slavernij. Tijdens een spannende nachtelijke vaartocht gaat u ook per korjaal op zoek naar kaaimannen. We zullen een bezoek brengen aan nabij gelegen Saramacaanse dorpen en de Ferulassi-sula bevaren. Per kajak of traditionele kano kunt u op avontuurlijke wijze de Boven Surinamerivier verkennen.

 

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Anaula Nature Resort v.v.
 • ervaren Nederlandstalige gids
 • overnachten in Anaula Nature Resort
 • bad- en handdoeken voor gebruik in de accommodatie
 • alle maaltijden en non-alcoholische dranken

 

 

 

Awarradam

Het eiland Awarradam ligt aan de stroomversnelling met dezelfde naam, ongeveer 225 kilometer van Paramaribo. De lokale bewoners spreken de naam uit als 'Awaadan'. Awaa (Awara) is een oranje, eetbare palmvrucht en ‘dan’ betekent stroomversnelling. Awarradam ligt in de Gran Rio rivier, die zich 30 kilometer stroomafwaarts samenvoegt met de Pikin Rio rivier. Op dit punt begint de Boven-Suriname rivier die 75 kilometer verder uitmondt in het Brokopondo stuwmeer. De rivier ontvangt zijn water van de regen. De waterstand in het droge seizoen kan wel 6 meter lager zijn dan in de regentijd. Het dorp Atjoni, iets ten zuiden van het stuwmeer, is de meest zuidelijke plek die vanuit Paramaribo over de weg bereikt kan worden. Awarradam maakt deel uit van het gebied 'Langu'. Langu bestaat uit acht dorpen: Bendiwata, Kuututen, Ligolio, Bëgoon, Kajana, Deböö, Godowata en Stonhuku. Ligolio is een christelijk dorp, de andere dorpen worden op traditionele manier bestuurd. De bewoners zijn afstammelingen van Marrons die het slavenbestaan ontvluchtten door naar het binnenland te trekken. De Saramaccaners hebben veel van de cultuur van hun voorouders behouden. Dat zult u ook proeven tijdens de dorpswandeling. Men zegt wel dat de ‘West-Afrikaanse’ cultuur hier meer intact is gebleven dan in de gebieden waar de slaven oorspronkelijk vandaan kwamen.

Tijdens deze tour maakt u kennis met de inheemse cultuur van de marrons, maakt u vele wandelingen door de ongerepte natuur, kunt u zwemmen en ontspannen in de sula’s (stroomversnellingen) en bezoekt u verschillende dorpjes. Ook zullen de lokale mensen een culturele dans voor u opvoeren en maakt u een nachtelijke tocht met de korjaal over de rivier op zoek naar kaaimannen. Een veelzijdige tour die u meeneemt naar het binnenland van Suriname.

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van vliegveld Zorg & Hoop naar Awarradam v.v.
 • ervaren Nederlandstalige gids
 • overnachtingen
 • alle maaltijden en non-alcoholische dranken

Duur: 4 dagen (3 nachten)
          5 dagen (4 nachten) 

U heeft de keuze tussen een vierdaagse of vijfdaagse tour naar Awarradam. Daarnaast is het ook mogelijk om Awarradam te combineren met Palumeu of Kasikasima. De inhoud van het programma zal aangepast worden aan het aantal dagen en de tour.

 

 

 

Danpaati

Danpaati eiland is gevestigd nabij het dorp Dan, in het woongebied van de Saramaccaners, aan de Boven Surinamerivier in het midden van het tropisch regenwoud. Letterlijk betekent Danpaati in de taal der Saramaccaners "eiland bij Dan". Dan ligt aan de overzijde van de rivier en is Saramacaans voor "stroomversnelling". Het is een bekend toeristisch gebied waar cultuur, natuur en avontuur bij elkaar komen. De touromstandigheden zijn vrij comfortabel. Vele zeldzame boom- en plantensoorten treft u alleen hier aan. Evenals de vele vogels en dieren die alleen in Boven-Suriname hun natuurlijke woongebied hebben. De kans om een kaaiman, luipaard of jaguar tegen te komen bestaat hier dus echt, ze zijn van nature echter schuw en hebben u waarschijnlijk al in de gaten voor u hen gezien heeft.

Het oerwoud biedt ook plaats aan vele planten, struiken en zelfs bomen waar de lokale bewoners medicinale krachten aan toeschrijven. Elk dorp in de omgeving kent haar eigen medicijnman die precies weet welke plant goed is voor welke kwaal. Tijdens een boswandeling of dorpsexcursie kan één van onze gidsen u hier van alles over vertellen.

Tijdens deze tour gaat u naar Danpaati, waar u in het  binnenland van Suriname zult verblijven. U maakt een onvergetelijke reis per korjaal naar een gebied, waar u kunt genieten van de flora en fauna terwijl u rustig over het water vaart. U kunt optimaal genieten van de ongerepte natuur, de zeldzame tropische dieren en u maakt ook kennis met de inheemse (Indiaanse) en de Saramacaanse cultuur.

Inbegrepen in de tour:

 • vervoer

 • verblijf

 • 3 maaltijden per dag

 • koffie/ thee door de dag

 • dorpswandeling

 • eiland rondleiding,

 • boswandeling

 • traditionele massage 

Duur:  3 dagen (2 nachten)
Duur:  4 dagen (3 nachten)
 Duur:  5 dagen (4 nachten)
          

U kunt kiezen tussen een driedaagse, vierdaagse of vijfdaags tour. Daarnaast heeft u verschillende transportmogelijkheden, waaronder het vliegtuig, de bus en boot of een combinatie hiervan. De inhoud van het programma  zal aangepast worden aan het aantal dagen en de vervoerskeuze

 

 

 

 

Fredericksdorp boottocht

Bij deze boottocht brengt u een bezoek aan het district Commewijne, bekend om de vele historische plantages. We vertrekken ’s morgens vanuit Leonsberg, waar we met een traditionele boot oversteken naar Nieuw- Amsterdam. Hier bevind zich een historisch openluchtmuseum. Het museum bestaat o.a. uit een Fort. Het fort is in 1734 gebouwd door Nederlandse kolonisten op deze strategische plaats waar de Suriname- en Commewijnerivier samenvloeien met zicht op de Atlantische Oceaan om zo de achterliggende plantages te kunnen beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden. U krijgt een rondleiding op het complex en we varen vervolgens verder naar de voormalige plantage Rust & Werk. Hier bevindt zich een pittoresk vissersdorpje en restanten van de oude koloniale koffie- & suikerplantages. We maken kennis met de eenvoudige leefwijze van de nakomelingen van de contractarbeiders, die er nog steeds wonen. Het hoogtepunt van deze boottour is de prachtig gerestaureerde plantage Fredericksdorp. Op deze voormalige koffieplantage krijgt u een rondleiding, waardoor u een indruk krijgt, hoe het leven en de plantage er in de koloniale tijd moet hebben uitgezien. Geniet van de mooie omgeving en de rust. De volgende dag op de terugweg stopt u nog even bij de plantage Johan- Margaretha. Momenteel worden er op deze plantage diverse gewassen geteeld door landbouwers, waaronder cassave, bananen / bacoven en pepers.

Aan het einde van de middag varen we terug van de de Commewijne in de Surinamerivier naar Leonsberg, waarbij u onderweg misschien wel verrast wordt door een bezoekje van de dolfijnen!

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Leonsberg v.v.

 • een boottocht vanaf Leonsberg langs de verschillende plantages

 • een heerlijke Surinaamse lunch

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • verblijf op Fredericksdorp

 • een ervaren Nederlandstalige gids

 • de entreegelden

Duur:  2 dagen (1 nacht)

Deze plantagetour is ook uitvoerbaar per fiets of  auto.

 

 

 

 

Fredericksdorp Fietstour

Bij deze fietstour brengt u een bezoek aan het district Commewijne, bekend om de vele historische plantages. Dit district ademt een rustige sfeer uit en heeft nog duidelijke kenmerken van het koloniale verleden. Het district wordt voornamelijk bewoond door de Javaanse gemeenschap en men leeft hoofdzakelijk van de visserij en landbouw. Rond Meerzorg wonen ook Hindoestanen. Beide bevolkingsgroepen zijn nakomelingen van de contractarbeiders uit India en Indonesië, die op de plantages te werk werden gesteld. Op verschillende plekken wonen de mensen nog steeds op de manier zoals zij gewend waren in hun land van herkomst. Op weg naar Leonsberg passeren we de bekende Anton Dragtenweg. Aan deze weg staan vele imposante en dure huizen, de buurt staat ook bekend als elite buurt. Vanaf Leonsberg vertrekt de traditionele tentboot, waarmee we de Surinamerivier oversteken. We stoppen bij de voormalige plantage Rust & Werk. Hier bevindt zich een pittoresk vissersdorpje en de oude koloniale koffie- & suikerplantages. Het hoogtepunt van de tour is de oude koffieplantage Fredericksdorp. Deze plantage is schitterend gerestaureerd en omgetoverd tot een hotel. We slapen in de mooie gerestaureerde kamers. De volgende dag brengen we een bezoek aan oude plantages en het historisch openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam. Het Fort Nieuw Amsterdam is in 1734 gebouwd door Nederlandse kolonisten op een strategische plaats om zo de achterliggende plantages te kunnen beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden. Na een rondleiding varen we weer terug naar Leonsberg.

Inbegrepen in deze tour:

 • de overtochten met de boot v.v.

 • de fietsen

 • overnachtingen in Fredericksdorp

 • alle maaltijden

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

Duur: 2 dagen (1 nacht)

Deze tour is ook als dagtour te boeken.

 

 

 

Galibi

 Het natuurreservaat Galibi ligt aan de monding van de Marowijne-rivier. Het is de habitat van de reuzezeeschildpadden. Jaarlijks komen zij hier aan land om op de stranden van Galibi hun eieren leggen. Dit gebeurt in de periode vanaf februari tot en met augustus. Dit is dan ook de beste tijd om deze indrukwekkende dieren te bewonderen. Onder begeleiding van een deskundige gids is het mogelijk tot op de stranden te komen. De bevolking van de dorpen op Galibi, Christiaan kondre en Langa man kondre,  behoort tot de Caraïbse indianenstam. Hun Piaman, of medicijnman, staat bekend om zijn grote kennis van de natuur, overgedragen van zijn voorouders uit vervlogen tijden.

Galibi heeft één van de weinige zandstranden van Suriname. Het Galibi Natuurreservaat ligt aan de noordoostkust van Suriname en heeft een oppervlakte van 4000 ha. De typische vegetatie bestaat uit kust en oeverwalbossen. De belangrijkste legstranden voor zeeschildpadden in de West Atlantische  regio komen voor in Galibi. Dit strand staat daarom ook bekend om de zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen. Vier verschillende soorten zeeschildpadden zijn te vinden op Galibi, namelijk de Lederschildpadden, de Soepschildpadden, de Waranaschildpadden en de Karetschildpadden. Het legseizoen van deze grote schildpadden is van februari tot augustus.

Tijdens deze tour verblijft u in het vakantieoord te Christiaan kondre, gelegen in het gebied Galibi aan de monding van de Marowijnerivier. U ontdekt niet alleen de rust van de natuur, maar u maakt ook kennis met de leefgewoonten van de inheemsen, met name met de stam Caraïben. Daarnaast is het hoogtepunt van de tour uiteraard het bezoek aan het legstrand van de reuze schildpadden. Midden in de nacht trekt u eropuit om het bewonderenswaardige legproces te aanschouwen. Een onvergetelijke avondtour naar de legstranden! Optioneel is het mogelijk om de Tijgerbank, de enige zandbank voor de kust van Suriname te bezoeken, waar u kunt relaxen en zwemmen.

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Galibi v.v.

 • ervaren Nederlandstalige gids

 • overnachtingen in Galibi

 • alle maaltijden en non-alcoholische dranken

Duur: 2 dagen (1 nacht)

U heeft de keuze tussen een tweedaagse of driedaagse tour naar Galibi. De inhoud van het programma zal aangepast worden aan het aantal dagen.

 

 

 

JAW JAW

Jaw Jaw is een dorpje in Sipaliwini, het grootste district van Suriname. Het is gelegen aan de Boven Surinamerivier op ongeveer een uurtje varen van Atjoni, de belangrijke aanmeer- en doorvoer plaats van het gebied. In het vluchtgebied van de slaven tijdens de koloniale slavernij ontwikkelde zich een opmerkelijke cultuur van de Marrons ( Marron, de naam van weggevluchte slaven). Zo zijn de klanken van de muziek van de Marrons typisch van de afro-Surinaams stijl,de “kawna”. Door het sprankelende en maagdelijke Amazoneoerwoud is het gebied een natuurlijke trekpleister voor toeristen. De Marrons, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan moesten opbouwen. Door hun geïsoleerde manier van leven ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden en de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een. De mensen zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven. Jaw Jaw beschikt over een waar vakantieoord, genaamd Djamaika. De zoon van de kapitein van het dorp beheert het complex en verwelkomt vaak de gasten persoonlijk. De kapitein of kapiteins, want soms zijn er meerdere in één dorp, besturen het gehele dorp. Als je in een dorp arriveert, breng je vaak eerst een bezoek aan de kapitein en vraag je zijn toestemming om in het dorp te verblijven of rond te kijken.   

Tijdens deze driedaagse tour brengen we een bezoek aan Brownsberg en het dorp Jaw Jaw. Op de Brownsberg maken we een wandeling naar één van de watervallen en het Mazaroni plateau. In het dorp Jaw Jaw maakt u kennis met de Marrons. Tijdens de dorpswandeling ontmoeten we de lokale bewoners tijdens hun dagelijks bezigheden zoals het onderhouden van hun kostgrondje, het wassen van de kleren in de rivier of tijdens het gezellig samenzijn. Er staan diverse activiteiten op het programma zoals een boswandeling, een culturele dansavond en een nachtelijke kaaimantocht. Tussen de activiteiten door kunt u genieten van de mooie omgeving en het verkoelende water. 

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Jaw Jaw v.v.

 • overnachtingen in Jaw Jaw

 • alle maaltijden

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

U kunt deze tour ook combineren met Kumalu. daarnaast kunt u kiezen uit verschillende transportmogelijkheden per vliegtuig, per bus/boot of een combinatie.

 

 

 

 

Kabalebo Nature Resort

Kabalebo Nature Resort is een luxe lodge gelegen in één van de mooiste ongerepte gebieden in het westen van Suriname. Dit gebied is volledig onbewoond, waardoor er hier met recht gesproken kan worden van een "ongerepte natuur". In de omtrek van vele honderden kilometers zult u niets anders aantreffen dan de flora en fauna van het schitterende Amazone regenwoud. Er zullen apen spelend door de boomtoppen springen en gekleurde papegaaien over uw hoofd scheren. Naast vele bijzondere vogelsoorten zult u ook kennis kunnen maken met katachtige als de Jaguar, zeldzame vlinders en vele oogverblindend mooie vissoorten. Samen met uw gids kunt u urenlange ontdekkingstochten maken. Als u besluit om in de omgeving van de lodge te blijven, kunt u ook vele dieren zien. Behalve het verkennen van de omgeving, het waarnemen van schitterende vogels en het bekijken van de vele dieren in het regenwoud biedt Nature Resort Kabalebo voor elk weer andere activiteiten.

Tijdens deze tour naar het luxe resort Kabalebo kunt u onder andere genieten van de ongerepte natuur van Suriname, maakt u een boottocht per korjaal over het water, heeft u de mogelijkheid om te vissen, maakt u kennis met de verschillende planten en dieren in het oerwoud en beklimt u Misty Mountain.

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van vliegveld Zorg & Hoop naar Kabalebo Nature Ressort v.v.

 • ervaren Nederlandstalige gids

 • overnachten in Kabalebo Nature Resort

 • alle maaltijden en non-alcoholische dranken

Duur: 3 dagen (2 nachten)
Duur: 4 dagen (3 nachten)

Duur: 7 dagen (6 nachten)

Duur: 8 dagen (7 nachten)
U kunt de lengte van deze tour zelf bepalen, daarnaast kunt u kiezen voor een kamer met of zonder airconditioning. Op aanvraag kunnen er speciale vistours en andere activiteiten worden samengesteld.
De inhoud van het programma  zal aangepast worden aan het aantal dagen.

 

 

 

Kasikasima

Het imposante, mysterieuze Kasikasimagebergte ligt hemelsbreed op 65 km van Palumeu. Dit Indiaans dorp ligt aan het begin van de Tapanahony rivier, waar de Palumeu- en de Boven-Tapanahony rivier samenvloeien. De rivieren worden gevoed door regenwater. In het regenseizoen kan het water wel 6 meter hoger staan dan in de droge tijd. Palumeu ligt op 170 meter boven de zeespiegel. De Tapanahony rivier stroomt naar het noordoosten en vormt 175 km verderop, samen met de Lawarivier, de Marowijnerivier. Dit is de natuurlijke grens met Frans Guyana. Nog eens 135 km noordwaarts mondt de Marowijne rivier, voorbij het grensdorp Albina, uit in de Atlantische Oceaan. Per korjaal (met buitenboordmotor) kost het 8 tot 12 dagen om van Albina naar Palumeu te varen. Vooral bij laag water zijn de vele, grote stroomversnellingen moeizaam te passeren. Dat METS u in 65 minuten naar Palumeu vliegt mag u dus gerust een luxe noemen!
Vanaf Palumeu vaart u per korjaal in twee dagtrips naar de berg Kasikasima.

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van vliegveld Zorg & Hoop naar Kasikasima v.v.

 • ervaren Nederlandstalige gids

 • overnachten

 • alle maaltijden en non-alcoholische dranken

Duur:  8 dagen (7 nachten)


 

 

 

KUMALU

 

De dorpen die we tijdens deze tour bezoeken liggen aan de Boven Surinamerivier, in Sipaliwini. het grootste district van Suriname en voornamelijk ongerept oerwoud. Vanuit Atjoni, de belangrijkste aanmeer- en handelsplaats in het gebied, reizen we per traditionele houten korjaal. In dit gebied wonen hoofdzakelijk de Saramaccaners. Zij vormen de grootste Marronstam. De Marrons, de afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan moesten opbouwen. De Kumalutrektour, zonder enige twijfel een van de meest complete tours door het fascinerende en ongerept binnenland van Suriname. De tour heeft heel wat hoogtepunten op het gebied van avontuurlijke beleving in de o zo groene natuur bij leefgemeenschappen met een bijzondere wijze van leven. De bewoners, de nakomelingen van de weggevluchte slaven waren gedwongen een eigen veilige leefwijze te ontwikkelen. Het ondoordringbaar tropisch regenwoud bood bescherming en de geïsoleerde manier van leven kon daardoor een cultuur voortbrengen met duidelijke Afrikaanse kenmerken, die uniek is. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven. De eerste stop is in het dorp Jaw Jaw. Hier vindt u een vakantieoord, genaamd Djamaika. naast het inheemse dorp gebouwd zodat direct kontakt mogelijkheden bestaat met de Marrons. Kumalu ligt ten zuiden van Jaw Jaw, op ongeveer 4-5 uur varen van Jaw Jaw en is een idyllisch eilandje gesitueerd in de rivier Pikin Rio. Vlak naast het eiland vinden we de Tapawatra sula, een mooie stroomversnelling. De Pikin Rio en de Gran Rio vormen samen de bekende Suriname rivier. Het Boven Suriname gebied is rijk aan flora en fauna.

We beginnen deze vijfdaagse tour met een bezoek aan Brownsberg, waar we één van de watervallen bezoeken. Vervolgens trekken we door het Boven- Suriname gebied naar Kumalu. In het dorp Jaw Jaw maken we tijdens de dorpswandeling kennis met de lokale bewoners en zijn er diverse activiteiten zoals een dorpswandeling en een kaaimantocht. We bezoeken de Tapawatra sula, waar we heerlijk kunnen zwemmen. We brengen een bezoek aan het dorp Asindonopo waar de Granman, het stamhoofd van de Saramaccaners woont en er is een culturele show in de avonduren. Tijdens deze tour vaart u over de mooie Boven-Surinamerivier en maakt u kennis met de Marrons.

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Kumalu v.v.

 • overnachtingen in Jaw Jaw en Kumalu

 • alle maaltijden

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

Duur: 5 dagen (4 nachten)
Deze tour is op basis van vervoer per bus/boot en vliegtuig. De tour kan ook worden geboekt op basis van uitsluitend vliegen of uitsluitend per bus/boot.

 

 

 

Nickerie Bigipang

Tijdens deze tour rijden we door de districten Saramacca, Coronie en Nickerie. Het eerste district dat gepasseerd wordt, is Saramacca, waar de mensen leven van de veeteelt en het verbouwen van rijst en groente. Saramacca eindigt aan de westelijke kant bij de Coppenamerivier, hier steken we de rivier over een bijzondere brug. Vanaf de andere kant van de brug wordt de kokoscultuur van Coronie bereikt, waar vroeger de kostwinning werd gerealiseerd door het verbouwen van kokos, is nu een dunbevolkt gebied overgebleven. Vanuit de dorpen zijn de meeste mensen naar Paramaribo getrokken, omdat het leven op deze plantages moeilijk was. Vanuit de kokoscultuur belandt u in de rijstcultuur van Nickerie. Overwegend worden hier Hindoestanen en Javanen aangetroffen. De hoofdstad van het district Nickerie is Nieuw-Nickerie, de stad ligt op ruim 200 km afstand van Paramaribo helemaal in het westen van Suriname. Vanaf de Zeedijk in Nieuw-Nickerie kun je bij helder weer dan ook (Brits) Guyana zien liggen. Nieuw Nickerie telt ongeveer 12.000 inwoners en is daarmee de tweede grootste stad van Suriname. In dit district ligt het natuurgebied Bigipan. Vogel- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bigipan. Dit natuurreservaat staat bekend als broedplaats van vele vogels (122 soorten) waaronder de rode ibis. Het water wemelt van vele en verschillende soorten vissen waardoor er bij de aanmeersteiger altijd hengelaars te vinden zijn.

 

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Nickerie v.v.

 • overnachtingen

 • alle maaltijden

 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken

 • een ervaren Nederlandstalige gids

Duur:  2 dagen (1 nacht)

 

 

Stone Island & Overbridge

Tijdens deze tour brengen we eerst een bezoek aan Brownsberg. Brownsberg is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo. Het natuurreservaat is gelegen op een heuvel met de 506 meter hoge Mazaronitop. Het gebied is rijk aan flora en fauna en er zijn diverse medicinale planten. Tevens is er een grote diversiteit aan bospaden en brulapen en zijn er diverse watervallen te bezoeken. Vanaf het natuurpark heeft u een prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer. Dit is ook de plek waar Stone Island is gelegen. Stone Island is gelegen aan het Brokopondo Stuwmeer, waar u ook tijdens deze tour een bezoek aan zult brengen. Ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Paramaribo, aan de rechteroever van de Surinamerivier, ligt Jodensavanne, een voormalige Joodse nederzetting. Deze historische plaats is genoemd naar de Joden die de inquisitie in Europa rond 1650 ontvluchtten en zich in dit savannegebied vestigden. Het gebied rond Jodensavanne was erg gunstig, de heuvel bood goed uitzicht op de omringende plantages en er waren twee waterbronnen aanwezig, waarvan men zei dat er één geneeskrachtige werkingen had. Lange tijd was Jodensavanne het centrum van de Joodse gemeenschap in Suriname. De Joden hadden diverse plantages waar onder andere suikerriet werd verbouwd.Vanaf de Jodensavanna is het recreatieoord Blaka Watra nog maar acht kilometer verwijderd. Blaka Watra was het voormalig recreatieoord van de toenmalig premier Jopie Pengel. Na zijn dood is het oord opengesteld voor het publiek. Men kan zwemmen, relaxen of boswandelingen maken. De naam is verleend aan de donkere kleur van het water, Blaka Watra betekend letterlijk “zwart water”. We brengen ook een bezoek aan de verschillende Indiaanse dorpen, zoals Cassipora en Redi Doti. Daarna vertrekken we richting Overbridge om lekker te relaxen in een van de comfortabele cabana´s. Op de terug weg varen we over de Surinamerivier langs plantage Groot Chatillion. Groot Chatillion is gelegen aan de overkant van het bekende dorp Domburg.

 Op de eerste dag zal er overnacht worden te Stone Island in het Brokopondomeer. Hier slapen we in een accommodatie voorzien van bedden en sanitair. Op de tweede en derde dag verblijven wij te Overbridge. Overbridge beschikt over verschillende luxe cabana’s. De cabana’s zijn voorzien van modern sanitair en stromend warm en koud water.

 

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van Paramaribo – Brownsberg – Stone Island - Overbridge v.v.

 • alle maaltijden en dranken (exclusief alcoholische dranken)

 • verblijf op Stone Island & Overbridge

 • fruit en snacks

 • ervaren Nederlandstalige gids

Duur: 4 dagen (3 nachten)

 

 

Palumeu

Palumeu ligt aan de Boven Tapanahonyrivier, in het hart van het Amazonegebied. Dit is een uniek oord voor natuurliefhebbers waar brulapen en vogels de nieuwe dag aankondigen. U zult versteld staan van de unieke flora en fauna, de indrukwekkende stroomversnelling en de huidige levenstijl van de indiaanse stammen, de Trio’s en de Wajana’s. Zij hebben een eeuwenoude levensstijl en zijn deze oorspronkelijke bewoners van Suriname van nature nogal gereserveerd.

In het dorp Palumeu wonen ongeveer 200 Indianen. Twee stammen, de Trio’s en Wajana’s, leven er ondanks het taalverschil broederlijk samen. In het dorp zijn een school en een polikliniek aanwezig. Een kapitein staat aan het hoofd, die samen met enkele assistenten (basja’s) het dorp bestuurt. Door jacht, visvangst en akkerbouw (‘kostgrondjes’) zorgen de dorpelingen voor hun eigen voeding. Die bestaat uit knollen, fruit, vis en wild. Groenten staan niet op het menu, en cassave is het hoofdvoedsel. Veel bouwmaterialen en gebruiksvoorwerpen (vooral vlechtwerk) worden uit het bos gehaald. U heeft de mogelijkheid om te zwemmen en te ontspannen in de verschillende sula’s, per korjaal zullen er verschillende tochten gemaakt worden en uiteraard maakt u wandelingen door de prachtige natuur.

 

Inbegrepen in de tour:

 • het vervoer van vliegveld Zorg & Hoop naar Palumeu v.v.

 • ervaren Nederlandstalige gids

 • overnachten

 • alle maaltijden en non-alcoholische dranken

Duur: 4 dagen (3 nachten)
          5 dagen (4 nachten)


U heeft de keuze tussen een vierdaagse of vijfdaagse tour naar Palumeu. Daarnaast is het ook mogelijk om Palumeu te combineren met Awaradam. De inhoud van het programma zal aangepast worden aan het aantal dagen en de tour. 

 

 

Frans Guyana

Op ongeveer 7000 km afstand van Frankrijk ligt Frans Guyana, dit is het enige overzeese departement van Frankrijk en voor het grootste gedeelte bedekt met tropisch regenwoud. Daarnaast is Frans Guyana het grootste gebied van de Europese Unie buiten Europa. Het land grenst ten westen aan Suriname en wordt verder omsloten door Brazilië. De hoofdstad van Frans Guyana is Cayenne.

Frans Guyana doet direct denken aan Frankrijk, ondanks de uiterlijke verschillen. Er wordt Frans gesproken, het verkeer rijdt rechts en men betaalt uitsluitend in euro´s. Vanuit Albina (in Suriname) gaan er dagelijks vele boten heen en weer de grens over naar het plaatsje Saint Laurent. In dit mooie plaatsje vinden we een markt waar de Surinaamse en lokale koopmannen hun waren proberen te verkopen. Vlakbij het dorp vinden we het strafkamp “ Bagno”, waar Henri Charriere, beter bekend als Papillon, jaren in gevangenschap heeft gezeten. Hij is één van de weinigen die heeft weten te ontsnappen. Op ongeveer 11 km voor de kust van Frans-Guyana ligt de eilandengroep Isle du Salut, beter bekend als ´Devils island. Deze naam heeft de eilandengroep te danken aan de Franse regering die het eiland begin vorige eeuw als gevangenkamp gebruikte. De eilandengroep bestaat uit drie kleine eilandjes, namelijk Isle St. Joseph, Isle du Diable, Isle Royale.

Tijdens deze driedaagse tour brengen we met een catamaran een bezoek aan de mooie eilandengroep Isle du Salut, waar we een rondleiding krijgen op één van de eilanden. In Kourou brengen we ook een bezoek aan de lanceerbasis Centre Spatial Guyanais (CSG). De Europese Ruimtevaart Organisatie ESA lanceert hier haar raketten. Deze tour laat u ook kennis maken met een aantal mooie plekken in Frans-Guyana.

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Frans Guyana v.v.
 • overnachtingen in Kourou
 • alle maaltijden
 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken
 • een ervaren Nederlandstalige gids
 • entreegelden & veerkosten

Duur: 3 dagen (2 nachten)

 

 

Guyana

 

Nieuw -Nickerie ligt op 237 km afstand van Paramaribo. Het district Nickerie wordt in het noorden begrensd door de Atlantische Oceaan, in het oosten door het district Coronie, in het zuiden door het district Sipaliwini en in het westen door Guyana. Georgetown bereiken we middels de oversteek van de brede Corantijnrivier, waarvan de westelijke oever de grens van Suriname en Guyana vormt. Vanaf de zogenaamde Zeedijk in Nickerie is Guyana (vroeger Brits-Guyana als kolonie van Engeland) zichtbaar aan de andere kant van het water. We vertrekken vanuit Paramaribo richting Nickerie. Het eerste district dat gepasseerd wordt, is Saramacca, waar de mensen leven van de veeteelt en het verbouwen van rijst en groente. Tijdens de rit i het interessant aan de woon en leefstijl te kunnen opmaken wie de bewoners zijn van de huizen die we tegenkomen.

Saramacca eindigt aan de westelijke oever van de vrij brede Coppenamerivier, die we via een lange brug oversteken. Vanaf de andere kant van de brug wordt de kokoscultuur van Coronie bereikt. Vanuit de kokoscultuur belandt u in de rijstcultuur van Nickerie. Overwegend worden hier Hindoestanen en Javanen aangetroffen. Nieuw-Nickerie is de hoofdplaats van het district Nickerie en is met het aantal van 12.000 inwoners de tweede grootste stad van Suriname. Vanaf de Zeedijk kunt u bij helder weer Guyana zien liggen. Guyana is de naam van de vroegere Britse kolonie, inmiddels is het een onafhankelijke staat Guyana. De hoofdstad van Guyana is Georgetown. Guyana staat bekend om één van de grootste watervallen ter wereld, namelijk de Kaieteur Watervallen. 

 

In Nieuw-Nickerie krijgt u een rondleiding, waarbij we een bezoek brengen aan een rijstbedrijf en de Zeedijk. Vanuit Nickerie wordt de oversteek gemaakt naar Guyana waar we diverse plaatsen bezoeken, waaronder de hoofdstad Georgetown. We maken een stadwandeling en bezoeken de highlights. Eén van de hoogtepunten van deze tour zijn de indrukwekkende Kaieteur Falls en Deze mooie vijfdaagse tour laat u kennismaken met Nw.Nickerie in het westelijk deel van Suriname en Guyana.

 

Inbegrepen in deze tour:

 • het vervoer van uw hotel in Paramaribo naar Guyana v.v.
 • overnachtingen
 • alle maaltijden
 • snacks, fruit en non – alcoholische dranken
 • een ervaren Nederlandstalige gids
 • entreegelden en veerkosten

Duur: 4 dagen (3 nachten)

 

 

 

Tarieven en voorwaarden meerdaagse tours

Tarieven zijn p.p. in Euro's en geldig van 01 april 2011 t/m 31 oktober 2011              
VROEGBOEKKORTING: aankomst  in periode 1/04/11-31/10/11, indien geboekt voor 31/03/2011                        
Naam Duur Vertrek Verz. Min. Deeln.  Vroeg boek korting Kinderkorting prijs p.p. bij 2 pers, 2pk prijs p.p bij 2 pers, single prijs p.p. bij 3 pers, 3pk prijs p.p. bij 3 pers, single prijs p.p bij 4 pers., 2pk prijs p.p bij 4 pers, single  
Nickerie & Bigipan (bus) 2 dgn ma,wo,vr VP 4 5% ja 200 220 1560 180 145 160  
Nickerie autorondreis ( Selfdrive) 2 dgn dagelijks O 2 5% ja 45   35   30    
Galibi 2 dgn do, vr VP 2 5% ja 115 130 120 130 115 130  
Santigron 2 dgn ma, wo, za VP 4 5% ja 140 140 140 140 140 140  
Frans Guyana  3 dgn do, za VP 4 5% ja 725 860 580 720 510 650  
Anaula Nature Resort (bus/bus) 3 dgn ma, wo VP 2 5% ja 240 280 240 280 240 270  
Anaula Nature Resort (bus/bus) 4 dgn vr VP 2 5% ja 280 320 280 320 280 320  
Guyana  4 dgn do, zo VP 4 5% ja 770 880 640 750 570 680  
Awarradam* 4 dgn vr VP 2 nvt ja 470 560 470 560 470 560  
Awarradam* 5 dgn ma VP 2 nvt ja 470 560 470 560 470 560  
Palumeu* 4 dgn vr VP 2 nvt ja 470 560 470 560 470 560  
Palumeu* 5 dgn ma VP 2 nvt ja 470 560 470 560 470 560  
Danpaati( bus/bus) 3 dgn ma, woe VP 2 nvt nvt 320 390 320 390 320 395  
Danpaati (bus/bus) 4dgn vr VP 2 nvt nvt 400 500 400 500 400 495  
Danpaati( bus/bus) 5dgn ma VP 2 nvt nvt 470 580 470 580 470 580  
Kabalebo * 3 dgn ma, di, wo VP 2 nvt nvt 450 515 450 520 450 520  
Kabalebo * 4 dgn ma, di, vr VP 2 nvt nvt 470 590 470 590 470 590  
Kabalebo * 7 dgn di, vr VP 2 nvt nvt 620 850 620 850 620 860  
Kabalebo * 8 dgn ma, di, vr VP 2 nvt nvt 670 920 670 920 670 930  
Fredriksdorp Boottour 2 dgn ma, do VP 4 5% ja 170 180 130 150 120 135  
Frederiksdorp Fietstocht 2 dgn dagelijks VP 4 5% ja 170 190 145 160 130 140  
Commewijne Fietstour met Plantage hotel 3 dgn dagelijks O 2 5% nvt 130 230 130 235 130 230  
Stone Island & Overbridge* 4 dgn ma, di, wo, do VP 4 5% ja 670 740 520 580 440 510  
Kasikasima* 8 dgn ma, vr VP 4 nvt nvt NVT NVT NVT NVT 700 700  
Gasten worden opgehaald bij hun hotel in Paramaribo, m.u.v. Palumeu, Kasikasima en Awarradam, Kabalebo. Transfer kan bijgeboekt worden.      
De tours Kasikasima, Awarradam, Palumeu en Kabalebo vertrekken vanaf vliegveld Zorg & Hoop. Transfers van & naar vliegveld niet inbegrepen        
Santigron vertrekt vanaf Purity Tours & Services, gevestigd aan de Heerenstraat # 15.       
Purity Tours & Services kan de vertrekkende tours aanvullen door verkopen op de lokale markt.    
Bij VP wordt bij terugkeer op de laatste dag van de tour geen diner verstrekt.    
                         
                         
KINDERKORTING:                          
Nickerie-Bigi Pan, Brownsberg & Stone Island: 0-2 jaar 100% en 2-11 jaar 50%                  
Galibi: 0-2 jaar 100% en 2-5 jaar 50% en 5-12 jaar 25%                      
Frederiksdorp (bus & fiets): 0-2 jaar 100%                           
Santigron: 0-7 jaar 100% en 7-12 jaar 75%                          
Awarradam en Palumeu: 0-12: jaar 25%                          
Anaula Nature Resort: 0-2 jaar €50, 2-12 jaar 35 euro korting                      
                         
                         
                         
                         

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Wat mee te nemen:

• bescherming tegen regen
• lange broek en hemd met lange mouwen
• 2 bad / handdoeken
• goede loopschoenen en badslippers
• toiletartikelen
• hoed of pet tegen de zon
• zwemkleding
• zonnebrandolie
• insecten afweermiddel
• vrijetijdskleding
• fototoestel of videocamera
• rugzak

------------------------------------------------------------------------------------------

 

   
         
©  Ghabiang Travel - KvK Amsterdam: 30092632 - ING-bank 6603569 - BTW nr: 0957.01.035.B.01