since 1994...tijd voor vakantie

Kantoor: Annie Romeinplein 50 - 1103 JL - Amsterdam ZO -  Telefoon: 020-6002024 - Mob 06-49320100
  Ghabiang Travel


Vanuit Nederland:
KLM / SLM/Martin
Vanuit Suriname:
    KLM / SLM/Martin
   
Pakketreizen
  

Vakantiehuizen

Reisverzekeringen
autoverhuur
Mayedu

Groepsreizen
 
 
  Boekingsvoorwaarden
 
  Links

FAQ 

VISUMAANVRAAG VANUIT Suriname

 

Vanwege de vele vragen hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met begeleiding van visumaanvragen voor mensen uit Suriname. Naast informatie over de (kosten en de periode) van de reis informeren en begeleiden wij de visumaanvraag ook. Vooral voor mensen die niet veel ervaring hebben met visumaanvragen wordt dit sterk aanbevolen. Een kleine weglating of fout in de aanvraag leidt snel tot afwijzing van de aanvraag.

Met referent wordt hier bedoeld: de persoon in Nederland die de persoon in Suriname (met een niet-Nederlands paspoort) uitnodigt om naar Nederland met (vakantie-)bezoek te komen.

Met aanvrager wordt bedoeld: de persoon in Suriname (met een niet-Nederlands paspoort)  die uitgenodigd wordt voor een bezoek aan Nederland.

Als eerste dient de referent een uitnodigingsbrief bij de gemeente te halen en daar te laten legaliseren. De referent dient minimaal een brutoloon (excl. vakantietoeslag) van € 1.510 p mnd te hebben. De uitnodigingsbrief, kopieën van de 3 recentste loonstrookjes en een kopie van het paspoort dienen naar de aanvrager in Suriname te worden gestuurd. Recent is als nieuwe voorwaarde toegevoegd dat een werkgeversverklaring van de referent ook meegestuurd moet worden. Wij adviseren ook om mee te sturen de gereserveerde reis en de polis van de reisverzekering. Dit laatste kan uiteraard alleen indien deze hier wordt afgesloten.

Met deze stukken kan de aanvrager, uiteraard aangevuld met de eigen stukken een aanvraag indienen in Suriname. Als men kiest voor begeleiding in Suriname, dient de aanvrager met deze stukken naar een door ons aangewezen kantoor/bureau in Suriname gaan voor de verdere begeleiding.  Daar krijgt aanvrager te horen welke stukken nog noodzakelijk zijn en krijgt men andere (professionele) adviezen. Voor mensen met weinig ervaring wordt dit sterk aanbevolen.

Wij kunnen u hier alvast een indicatie geven van wat de totale kosten zullen zijn. U kunt dan beslissen of u de reis direct betaalt dan wel wacht tot dat de visumaanvraag goed is gekeurd. Let wel de prijsindicatie is een momentopname. De prijzen veranderen heel vaak, vooral in de vakantieperioden. Indien de visumaanvraag wordt afgekeurd krijgt u sowieso de kosten van de reisverzekering en het ticketgeld (tenzij een actieticket)  terug, minus administratiekosten en annuleringskosten. De begeleidingskosten en visumkosten bent u altijd kwijt.

Kort samengevat

Bescheiden van de referent in Nederland:
- Gelegaliseerde (bij de gemeente) , originele garantverklaring of uitnodigingsbrief.
- 3 Recente loonstroken ( Minimale netto maandloon € 1.200,= )
- Kopie paspoort.

-werkgeversverklaring

 

Bescheiden van de aanvrager :
- 2 pasfoto’s , ID-kaart, kopie Familieboek/kopie familieboek van ouders,
- geldig paspoort, kopie paspoort blz. 2 t/m 9.

 

Daarnaast is nodig:
- Werkgeversverklaring (voor mensen die een (vast) dienstverband hebben)
- kopie van transport of beschikking . (voor bijv: landbouwers, mijnbouwondernemers )
- Uittreksel van Kamer van Koophandel en Fabrieken voor zelfstandige ondernemers
- Schoolverklaring. (voor schoolgaanden en studenten)

 

Kosten

Visa kosten Euro 60,=

Assistentie visa aanvraag incl. Afspraak  €15,=

 

Reisverzekering

1.       Surinaamse kost: € 0,90 per dag plus € 5,00 poliskosten

2.       Nederlandse kost: € 2,- per dag pp plus € 5,- poliskosten


   
©  Ghabiang Travel - KvK Amsterdam: 30092632 - ING-bank 6603569 - BTW nr: 0957.01.035.B.01