since 1994...tijd voor vakantie

Kantoor: Annie Romeinplein 50 - 1103 JL - Amsterdam ZO -  Telefoon: 020-6002024 - Mob 06-49320100
  Ghabiang Travel


Vanuit Nederland:
KLM / SLM
Vanuit Suriname:
    KLM / SLM
     Hotels
Pakketreizen

Vakantiehuizen

Reisverzekeringen
autoverhuur

Binnenlandse trips
Groepsreizen
 
  Boekingsvoorwaarden
 
  Links

FAQ
   


 
Welkom op de Suriname pagina

De republiek SurinameSuriname is een heerlijk tropisch land dat ligt in Zuid-Amerika.

De wester en -oosterburen zijn respectievelijk Guyana en Frans Guyana.
In het zuiden van Suriname ligt Brazilië en noordelijk ligt de Atlantische Oceaan. Ondanks de ligging aan de Atlantische Oceaan beschikt Suriname niet over (zand-)stranden.

Suriname heeft een oppervlakte van 163820km². Dat is 4 keer zo groot als Nederland. Met een bevolking van nog geen  half miljoen is het land vrij dunbevolkt.

 

 

Surinaamse tijd!

 

 

De Surinaamse vlag

Groen is het symbool voor de vruchtbare bodem van het land en de hoop op een beter leven. Wit staat voor recht en vrijheid, rood voor vooruitgang en liefde. De (gouden)ster symboliseert de eenheid van het volk, maar ook een gouden toekomst                                           

 

Tijd(klok met Surinaamse tijd)
Door de westelijke ligging ten opzichte van west europa is het in Suriname vroeger dan in Nederland. Het tijdsverschil is vier uur tijdens de wintertijd, en vijf uur tijdens de zomertijd.

Klimaat
Het klimaat is warm en vochtig, maar de bijna constante noordoost passaat brengt welkome verkoeling. De gemiddelde temperatuur is 27°C. Koud is het nooit. Ook ´s nachts zakt de temperatuur zelden onder de 18°C. Op het heetst van een warme dag kan het 34°C worden. Tussen oktober en april is de temperatuur het aangenaamst, van augustus tot oktober vinden Europeanen het al gauw een tikje te warm.

 

 

 

Seizoenen:
De indeling in seizoenen gaat uit van de regenval:
- kleine drogetijd:februari - maart - april;
- grote regentijd:mei - juni - juli - 1/2 augustus;
- grote droge tijd:1/2 augustus - september - oktober - november; en
- kleine regentijd:december - januari.

Demografie:
Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en tevens de  enige (grote) stad. Als men in Suriname over "de stad" spreekt dan bedoelt men Paramaribo.
In Paramaribo zetelt tevens de regering. In het hele land wonen ongeveer 405 000 mensen:
- Paramaribo 48% (167 798)
- Wanica 17% (60 725)
- Nickerie 9% (32 690)

Talen:  
Zeker in relatie tot het aantal inwoners verdient Suriname een vermelding in het Guiness of records vanwege de talenrijkdom. Met een verbazend gemak gebruiken Surinamer meerdere talen door elkaar. De officiële taal (en voertaal) is nog altijd het Nederlands. Het onderwijs wordt ook in het Nederlands verzorgd. U kunt uw woordenboek dus thuis laten. Naast het Nederlands spreekt bijna iedereen het Surinaams. Het Surinaams is de taal van de man op straat. Het wordt door alle bevolkingsgroepen gehanteerd.
Daarnaast hebben de verschillende bevolkingsgroepen ook ieder hun eigen taal:
- Hindoestanen: Hindi;
- Javanen: Javaans;
- Chinezen: Cantonees;
- Marrons: Saramaccaans, Aucaans .......

 

 

 

Grensformaliteiten:
Om Suriname binnen te komen dient men te beschikken over een (geldig):
paspoort,  toeristenkaart/visum  en  retourticket

Munteenheid:
De officiële munt is de  Surinaamse dollar (SRD). Een euro is ongeveer 4,5 SRD waard. De gangbare travellers cheques kunt u wisselen bij de diverse Banken.  Het is mogelijk bij een aantal geldautomaten in het centrum van Paramaribo geld op te nemen met een Nederlandse bankpas. U krijgt SRD's en de kosten bedragen €1,90 per keer.  U kunt vaak ook betalen met US dollars of EURO's (vooraf informeren). In het centrum zijn er veel Cambio's die een aantrekkelijke koers hanteren. 

Vaccinaties: Een preventieve behandeling wordt dringend aanbevolen bij bezoek aan het binnenland. Voor de meest actuele informatie hierover kunt u zich wenden tot de plaatselijke GG en GD of uw huisarts.

Voeding:
Suriname heeft een zeer gevarieerde keuken: Creools, Indiaas, Indonesisch, Chinees, Koreaanse, Indiaans en Europees.
Probeer u eens : pepre watra(indiaanse vissoep), kwak (Marrons); bami (chinees en Javaans), nasi (Javaans), roti (Indiaas), pom, moksie alesie, heer herie en kouseband (creools).

Kleding en excursie benodigdheden:
Naast uw eventuele formele kleding, liefs luchtige katoenen of linnen kleding, sportschoenen,  sandalen, slippers, zwemkleding, regenkleding, zonnebril, pet of hoed; foto- en/of videocamera, muggenwerende middelen, zonnebrandolie, hangmat(in Suriname verkrijgbaar) zaklantaarn, voorbehoedsmiddelen.

Met een bezoek aan Suriname  bent u verzekerd van een avontuurlijke en indrukwekkende reis. Zowel in natuur als in cultuur is een bezoek aan Suriname een onvergetelijke ervaring

Hopelijk komt u in de gelegenheid, om één of meerdere tours te maken bij één van de touroperators.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de meest complete (onafhankelijke) Suriname-pagina op het internet

 

    
©  Ghabiang Travel - Kvk Amsterdam: 30092632 - ING-bank 6603569 - BTW nr: 0957.01.035.B.01