since 1994...tijd voor vakantie

Kantoor: Annie Romeinplein 50 - 1103 JL - Amsterdam ZO -  Telefoon: 020-6002024 - Mob 06-49320100
  Ghabiang Travel


Vanuit Nederland:
KLM / SLM
Vanuit Suriname:
    KLM / SLM
     Hotels
Pakketreizen

Vakantiehuizen

Reisverzekeringen
autoverhuur

Tojo Adventures
Groepsreizen
 
 
  Boekingsvoorwaarden
 
  Links

FAQ


Algemene informatie over reizen naar Suriname

Luchtvaartmaatschappijen

Op dit moment vliegen alleen SLM en KLM naar Suriname.   De goedkoopste tarieven zijn all in: SLM  (875) en KLM (890). Deze  tarieven zijn alleen in het laagseizoen verkrijgbaar. U moet er wel heel vroeg bij zijn. Vooral in de (korte) vakantieperioden raken deze tarieven snel uitverkocht. Lager dan deze normale tarieven zijn de zgn: actietarieven. Voor deze tarieven gelden andere strengere voorwaarden en deze worden onaangekondigd gelanceerd. Als u gebruik wilt maken van deze tarieven dan moet u regelmatig kijken naar het onderdeel acties op onze site.

KLM en  SLM vliegen rechtstreeks naar Suriname. Deze maatschappijen hanteren vergelijkbare doch geen identieke tarieven en andere voorwaarden. . Op dit moment geldt er een verschil per ticket van gemiddeld 20,- tgv SLM.  Belangrijkste verschil is dat bij annulering bij de KLM er meestal geen restitutie plaatsvindt. Als u wilt/gaat reizen met KLM wordt u sterk aangeraden om een annuleringsverzekering te nemen.  Gedurende het hele jaar wordt er elke dag gevlogen. De terugvlucht vindt dezelfde dag plaats maar komt hier de volgende ochtend aan. KLM vliegt op de maandag, donderdag en zaterdag en SLM op zondag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Bij alle tarieven, behalve de actietarieven, geldt er een maximale verblijfsduur van een jaar. Ticket kunnen niet voor een jaar worden uitgegeven. Ze moeten verlengd worden tot een jaar. Er bestaan geen open tickets. Alle tickets moeten een vaste terugkeer datum hebben. Wel kunnen de meeste tickets verlengd of verkort worden. Alleen de actietickets kunnen meestal niet veranderd worden. Beide maatschappijen hanteren een korting van 25% op basistarief (dus exclusief toeslagen en belastingen) voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Babies betalen ongeveer 10% van het tarief van een volwassene. Zestigplussers krijgen een korting van 10% op het basistarief bij de duurdere klassen van SLM. KLM heeft geen korting voor zestigplussers. Tickets dienen bij de KLM binnen een week volledig te zijn betaald. Bij de SLM moeten de tickets in juli en december uiterlijk 6 maanden voor vertrek volledig betaald worden. in de andere perioden uiterlijk 3 maanden.

 

 

 

 

Toeristenkaart

 

Tegenwoordig kunnen houders van een EU-paspoort ook met een toeristenkaart naar Suriname gaan. De toeristenkaart is nu fors verhoogd naar 90 pp en standaard kan men met een kaart 6 maanden zonder extra toestemming in Suriname blijven. De openingstijden van de Toeristenkaartbalie op Schiphol zijn veranderd. Voor de juiste openingstijden wordt verwezen naar  de site van het consulaat. Daartegenover staat dat de mogelijkheid om een kaart bij aankomst op Zanderij aan te schaffen niet veranderd is.  Tevens kan men een toeristenkaart aanschaffen tijdens de normale openingstijden van het Surinaamse Consulaat. Naast een geldig paspoort dient men over een geldig retourticket te beschikken. Het paspoort dient tenminste nog 6 maanden, gemeten vanaf de dag van vertrek,  geldig te zijn. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt. Als er kinderen meereizen dan moet er altijd  een gezinsuittreksel worden overlegd. Daaruit moet blijken wie moeder ( als het kind erkend is ook de vader) is van het kind en het adres waar het kind woont. Kinderen jonger dan 18 jaar dienen schriftelijke toestemming van hun ouder/voogd te hebben als de ouders niet meereizen. Dus als de vader van een erkend kind niet meereist moet hij toestemming geven. Als het kind zonder de ouders op vakantie gaat dan moet de moeder (als het kind erkend is ook de vader) toestemming geven. Voor nadere informatie wordt verwezen naar het Surinaamse Consulaat

 

Visum

Het is nog altijd verplicht een visum  te hebben om naar Suriname te gaan. Dit geldt voor alle andere nationaliteiten die geen toeristenkaart mogen aanschaffen. Een standaardvisum is 3 maanden, gemeten vanaf de dag van vertrek,  geldig. Naast een geldig paspoort is een recente (kleuren) pasfoto nodig. Ook de kinderen die op het paspoort staan en meereizen, dienen een pasfoto in te leveren. Het paspoort dient tenminste nog 6 maanden, gemeten vanaf de dag van vertrek,  geldig te zijn. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt.

Vanaf 1 november 2005 geldt  er een nieuwe visumaanvraagprocedure. De aanvraag dient eerst digitaal , via de site van het  Surinaamse Consulaat te geschieden. Daarna kan het visum bij het consulaat worden opgehaald. Het Consulaat is gevestigd aan de De Cuserstraat 11 in Amsterdam (Buitenveldert). Het telefoonnummer daar is: 020-642 6137. Vanaf 1 juni 2008 dienen kinderen jonger dan 18 jaar schriftelijke toestemming van hun ouder/voogd te hebben om een visum aan te vragen. Het consulaat is ook op de nationale feestdagen van Suriname gesloten en is voor het aanvragen van een visum op werkdagen open van 09:00 tot 12:00. Voor noodgevallen is het consulaat ook in het weekend open. Daarvoor moet eerst een telefonische afspraak worden gemaakt.

Seizoenen

De perioden juli en (begin) augustus en december vallen onder het hoogseizoen. De seizoenenindeling voor reizen naar Suriname is niet dezelfde als voor reizen vanuit Suriname. SLM hanteert in principe geen seizoenen meer, KLM wel.  Voor de exacte seizoenindeling per maatschappij wordt u verwezen naar de tarievenpagina's van de maatschappijen.

Leeftijdsgebonden kortingen

De leeftijd op de dag van vertrek is bepalend. De maatschappijen hebben eigen kortingen voor kinderen. De korting voor baby's (0 t/m 1) bedraagt 90% (bij alle airlines) van het normale tarief (12 t/m 59). De korting voor kinderen (2 t/m 11) bedraagt 25% van de kale ticketprijs.  SLM hanteert vanaf 1 januari 2007 een korting van 10% voor 60 plussers. Er geldt geen korting voor de diverse toeslagen en belastingen.  Daardoor is de totale ticketprijs (dus incl alle toeslagen) niet gelijk aan 75% van de prijs voor volwassenen. Bij acties vervallen vaak de kinderkortingen of gelden er lagere kortingen. Kinderen en babies betalen het volle tarief voor een visum; babies hoeven geen luchthavenbelasting te betalen. Klik voor nadere informatie over vliegfaciliteiten voor kinderen.

Schoolvakanties

De schoolvakanties zijn afhankelijk van de regio-indeling. In de pagina vakantiespreiding treft u de indeling voor dit jaar.

Terug naar het begin   
  Ghabiang Travel - Kvk Amsterdam: 30092632 - ING-bank 6603569 - BTW nr: 0957.01.035.B.01